Idag är det enkelt att hyra stuga på nätet och du behöver inte begränsa dig till Sverige när det gäller att hitta en stuga som intresserar dig. Våra grannländer passar utmärkt att utforska på en stugsemester, och är också ett bra sätt att lära känna ett av våra grannländer mer.

I Norge är det vanligt att åka till en hytta på fjället och tillbringa sin semester där, men även att ha en stuga vid andra natursköna platser. Därför finns det många stugor att välja på i en magnifik natur vid fjordar och fjäll. Du kan även åka till speciella laxhyttor som ofta är belägna vid ett vattendrag. Dessa stugor är oftast enkla där du får ta med sängkläder och handdukar.

En fiskestuga kallas i norra och västra Norge för Rorbu och är också ett populärt sätt att se en äkta fiskeby och fånga sin egen fisk. Dessa är vanligtvis enkla bostäder med träinredning precis som på fjället, och har sina pålar i vattnet så att det ska vara lätt att komma ut och fiska. Många av dessa traditionella stugor hyrs nu ut till turister.

I Danmark finns också gott om möjligheter att hyra stuga, här kan det vara andra aktiviteter som lockar, och det är enkelt att ta färjan över sundet. Danmark har både milsvida sandstränder och aktiviteter för barn som Legoland. Det går även att hyra stuga för hela familjen på Bornholm, Skagen eller Samsö i Kattegatt.

Vid Legoland kan du hyra stuga på Billunds camping som ligger 500 meter från själva parken. De speciella stugorna Lego Ninjago är inredda med legodetaljer. Det finns även stugor med Wild West-tema där barnen kan leka cowboys och du kan koppla av på uteplatsen. Dessa stugor finns i Legoland Holiday Village där du också kan köpa till sänglinnen så du slipper ta med det, och du kan även ta dig husdjuret på semestern.