En barnvagn är er ständiga följeslagare under flera år och planerar ni flera barn och med ganska tät födelseålder är det helt riktigt att titta på en så kallad syskonvagn. En barnvagn som har gott om utrymme för två barn, tvillingar naturligtvis, men även två barn i olika åldrar. Generellt finns det några saker att tänka på när ni köper barnvagn, oavsett om den är till för ett eller två barn. Tipset är att alltid göra en lista på era behov, till exempel vem kommer köra vagnen mest, vart och i vilka miljöer ni rör er och om ni har en bil där den ska få plats.

Olika modeller på barnvagnen efter era olika behov

Generellt är säkerheten det allra viktigaste vid ett inköp av barnvagn. Den ska hålla för belastning och de funktioner den har tillgängliga ska vara väl anpassade. Den ska också tåla det slitage som det innebär att varje dag fälla ihop och fälla upp den ett par gånger. Materialet bör vara lättskött och tåligt för utomhusbruk, kanske avtorkningsbart eller tvättbart. Lägg också en liten tanke på att materialet ska vara anpassat till små barn, utan lösa delar eller giftimpregnerade tyger. Hjulen är vagnens viktigaste del och bra hjul ger er möjlighet att komma fram där ni vill och ger lätta köregenskaper.

Syskonvagn eller tvillingvagn

En tvilling- eller syskonvagn ska vara lätt att variera för ett andra barn. Förutom de generella egenskaperna för vagnen bör ni se över tvillingvagnens mått då de breda vagnarna ibland har svårt att ta sig fram överallt. Genom bussdörrar, hissdörrar eller i en trappuppgång kan det bli trångt. Det finns modeller där barnens sitt- och liggdelar är kopplade på rad och detta är en bra lösning för er som ständigt stöter på smala passager där en bred tvillingvagn inte får plats. Prova sittdelarnas enskilda funktioner för litet kontra större barn och se till att vagnen är lätt att plocka isär och sätta ihop även om det är en tvillingvagn.