När du väljer bilbarnstol till ditt barn finns det mycket att tänka på och det är bra att läsa recensioner och bäst i test-artiklar innan du köper en. Alla bilbarnstolar som säljs i Sverige har genomgått säkerhetstester, dock anses vissa vara säkrare än andra. Ibland kan det tyckas att bilbarnstolar är dyra men det finns egentligen inget pris när det kommer till ditt barns säkerhet. Vi kommer nu att ge dig tips och råd om vad du bör tänka på när du köper en bilbarnstol och olika ställen där du kan köpa dem. Läs vidare för att ta del av våra tips!

Att tänka på vid köp av bilbarnstol

Det finns en del aspekter att ta hänsyn till när du ska köpa en bilbarnstol, oavsett om det är för en nyfödd bebis eller en treåring. En viktig aspekt är hur stor plats stolen tar i din bil och inte minst hur stort utrymme barnet får för sina ben och liknande. Det är viktigt att ditt barn sitter bekvämt och inte bara säkert. Ett bra sätt att hitta information om detta är genom att läsa användarrecensioner på nätet. Det är givetvis också viktigt att hitta den bästa stolen för just din plånbok. Billigt behöver inte betyda dåligt, det gäller bara att hitta den mest kostnadseffektiva stolen.

Var kan du köpa en bilbarnstol?

Du kan köpa bilbarnstolar både online och i fysiska butiker. I fysiska butiker ser du storleken på stolen och det är en fördel. Det är oftast i baby-affärer som du kan hitta bilbarnstolar men det finns även andra typer av butiker som säljer dem. Online kan du kolla på prisjämförelsesajter och hitta det lägsta priset för just den stolen du har bestämt dig för så att du inte betalar mer än vad du behöver. Du kan också köpa bilbarnstolar begagnat, både i butik och på nätet, men det är då viktigt att kontrollera stolens utgångsdatum och att den inte har varit med i en olycka.